Kaartverkoop

FestivalTickets adviseert u en beheert de software voor een complete inrichting van uw webverkoop. Wij verzorgen uw kaartverkoop op locatie en werken met een team van ervaren coördinatoren dat u de gehele ticketing uit handen kan nemen.

Online

FestivalTickets voert uw programmering in, monitort de financiële afhandeling van de online kaartverkoop en zorgt voor sluitende rapportages en afdrachten. Wij houden u op de hoogte over de voortgang van de webverkopen.

Desgewenst richten we naast de online kassa een telefonische helpdesk in, zodat eventuele vragen en problemen van bezoekers direct opgelost kunnen worden.

Onsite
Een evenement kan vaak niet zonder verkoop op locatie om de laatste kaarten te verkopen. Ook hier kan FestivalTickets u helpen met de installatie en opbouw van de kaartverkoop apparatuur.

Een locatie kan variëren van een overdekte ruimte tot een weiland. De vereisten zijn stroom en een schone, stabiele internetverbinding. Wanneer dit niet mogelijk is, beschikken wij over een mobiele kassa.

Personeel

Zij zijn verantwoordelijk voor alle aspecten van de kaartverkoop voor, tijdens en na het evenement.

Binnen de taken van de kaartverkoopcoördinatie vallen onder meer:

  • Coördinatie van alle kaartverkoop handelingen
  • Nauw contact onderhouden met de organisatie
  • Invoeren van alle voorstellingsinformatie in het kaartverkoopsysteem
  • Zorg dragen voor online koppeling aan de website
  • Inroosteren van kassamedewerkers
  • Instructie van kassamedewerkers tijdens het evenement
  • Aansturen van de toegangscontrole en scanners
  • Dagelijks financiële afhandeling met afdeling financiën van het evenement
  • Kascontrole

Onze coördinatoren werken, afhankelijk van de grootte van het evenement, samen met subcoördinatoren. Deze ondersteunen de coördinatoren op de vloer en begeleiden de kassamedewerkers tijdens hun dienst.


Terug naar De mogelijkheden

E-Ticketing

E-Ticketing

FestivalTickets beschikt over een group-account bij betaalplatform Buckaroo, waardoor uw evenement tegen voordelige tarieven een doorlopend account af kan sluiten.

Als een doorlopend account niet voordelig blijkt voor het evenement dan zijn er andere opties. Hiermee kunnen kleinere evenementen voordelig hun online verkoop aanbieden. FestivalTickets verzorgt ook in deze gevallen de financiële afhandeling van de online kaartverkoop en zorgt voor sluitende rapportage en afdrachten.

Toegangscontrole

FestivalTickets bezit een geruime hoeveelheid scanners die kunnen worden ingezet voor het scannen van e-tickets bij de toegangslocatie(s) van uw evenement.

Wij verzorgen ook de aanleg van tijdelijke wifi netwerken voor het scannen op locatie of onderhouden hierover nauw contact met derde partijen. Daarnaast geven wij gebruikersinstructies aan de medewerkers die de kaarten aan de deur scannen, of dragen wij zorg voor een gepaste personeelsbezetting op basis van door ons geselecteerde ervaren scanmedewerkers.

Programmeren

De invoer van uw programmering is niet in alle gevallen mogelijk met een druk op de knop.

Het handmatig invoeren van uw festivalprogramma en bijbehorende marketingacties is een vak apart. Deze taak is bij onze coördinatoren in goede handen, omdat zij secuur werken en beschikken over specifieke kennis van de kaartverkoopsoftware.

Financiële rapportage

Onze coördinatoren zijn verantwoordelijk voor de rapportage van bezoekerscijfers en inkomsten.

Op basis van deze rapportages maken onze coördinatoren voor de organisatie van uw evenement inzichtelijk wat de actuele stand van zaken is. Hierover informeren zij u dagelijks op onderling overeen gekomen momenten.

Helpdesk

Om de online kaartverkoop van uw evenement te ondersteunen heeft FestivalTickets een helpdesk waar bezoekers per mail of telefonisch terecht kunnen.

Onze medewerkers worden vooraf geïnstrueerd, hebben inzicht in het kaartverkoopsysteem en zijn ervaren met het beantwoorden van vragen over internetbestellingen en -betalingen. Het aantal helpdeskmedewerkers en telefoonlijnen bepalen we in overleg met u, de omvang is afhankelijk van de grootte van uw evenement.