Nieuws


Kaartverkoop van de Wereldhavendagen succesvol van start

De kaartverkoop voor de 41ste editie van de Wereldhavendagen is vandaag succesvol van start gegaan.

De eerste excursies zijn al uitverkocht en onze medewerkers van de helpdesk staan een ieder enthousiast te woord die wat extra hulp bij het uitzoeken kan gebruiken!
Ook kaarten bestellen? Kijk dan nu op de website om uit te zoeken wat je allemaal kunt doen. Of kom tijdens de Wereldhavendagen zelf langs bij een van onze kassamedewerkers
op locatie!


Kaartverkoop Oerol in volle gang

De verkoop van de inmiddels 37ste editie van het Terschellingse Oerol festival is maandag avond vliegend van start gegaan voor iedereen!

De verkoop van de inmiddels 37ste editie van het Terschellingse Oerol festival is maandag avond vliegend van start gegaan voor iedereen! Achter de schermen wordt nu nog druk
gewerkt om alles op te bouwen op het eiland en om de kaarten op tijd bij de bezoekers te krijgen voor ze afreizen naar het noorden. Voor wie na 8 juni kaarten besteld is er trouwesn ook geen nod aan de man, je kunt je kaarten gewoon op het eiland afhalen!
Wil je ook gaan maar weet je nog niet waarheen? Klik dan nu hier om het programma te bekijken en je kaarten te bestellen.

kaartverkoop operadagen

Succesvolle kick-off en start kaartverkoop Operadagen 2018

Donderdag 15 maart was succesvolle Kick-off van alweer de 13e editie van de Operadagen Rotterdam.

Lees verder

Van 18 tot en met 27 mei is Operadagen Rotterdam 2018: hét festival voor opera en muziektheater van nu. In totaal kun je naar >100 voorstellingen in de grote theaters van Rotterdam, en in alle hoeken en gaten van de stad. Klik hier om direct naar het programma en de kaartverkoop te gaan.


Feestelijke start kaartverkoop Circusstad

Van 2 tot en met 6 mei 2018 beleef je in Rotterdam de magie van het nieuwe circus in het hart van Rotterdam.

Lees verder

Van 2 tot en met 6 mei 2018 beleef je in Rotterdam de magie van het nieuwe circus met (inter)nationale namen, nieuwe voorstellingen van eigen bodem en het werk van talloze verse talenten. Vijf dagen lang circustheater in het hart van Rotterdam. En je kaarten kun je vanaf nu hier bestellen!


Music & Tech Hide out tijdens Eurosonic Noorderslag 2018

Na het succes van vorig jaar zijn we ook dit jaar weer samen met Stager, Dutchband, Chordify en andere partijen te vinden in de Music & Tech Hideout tijdens Eurosonic Noorderslag.

Lees verder

Na het succes van vorig jaar zijn we ook dit jaar weer samen met Stager, Dutchband, Chordify en andere partijen te vinden
in de Music & Tech Hideout tijdens Eurosonic Noorderslag.
Zoek ons dus daar op of maak een afspraak voor een gesprek met goeie koffie en muziek!


IDFA specials in de verkoop

Donderdag 19 oktober om 12:00 uur start de voorverkoop van IDFA Specials! Bekijk www.idfa.nl voor een volledig overzicht van de Specials. Werelds grootste documentaire festival vindt dit jaar plaats van woensdag 15 november tot en met zondag 26 november in het centrum van Amsterdam. De kaartverkoop voor het volledige programma start op 6 november.

Lees verder


Wildlife Film Festival in Rotterdam

Van woensdag 26 oktober tot en met zondag 29 oktober is Cinerama Rotterdam hét centrum van Wildlife! Met ruim 70 vertoningen worden natuurliefhebbers getrakteerd op natuurdocumentaires uit binnen- en buitenland. Bekijk het programma op wffr.nl en koop alvast je kaarten.

Lees verder


Gaudeamus in volle gang

In Utrecht is Gaudeamus in volle gang. Nog tot en met zondag 10 september is TivoliVredenburg hét centrum voor minimal music, wringende soundscapes, experimentele elektronica, post-pop, elektro-akoestische crossovers! Nog geen plannen dit weekend? Bekijk dan nu het programma op www.gaudeamus.nl.

Lees verder


Wereldhavendagen succesvol afgerond!

Afgelopen weekend stond Rotterdam weer in het teken van het Maritiem Weekend met de 40ste editie van de Wereldhavendagen als klapper. Het weer zat mee, de excursies waren vol en programma was divers en uitgebreid. Met 420.000 bezoekers, was deze editie één van de best bezochte van de afgelopen jaren.

Lees verder


Eerste titels NFF bekend

De eerste titels van het Nederlands Film Festival 2017 zijn bekend! Koop nu alvast je kaarten voor de openingsfilm TULIPANI of de masterclass van Tom Holkenborg/ Junkie XL. Kaarten zijn te koop via de website van het NFF. Het festival vindt plaats van 20 t/m 29 september in Utrecht.

Lees verder


FestivalTickets verwelkomt de Terschellinger Filmdagen

De Terschellinger Filmdagen en FestivalTickets slaan de handen ineen. In de zoektocht naar een geschikt verkoopsysteem heeft het filmfestival gekozen voor onze softwarepartner Stager. We kijken uit naar een goede samenwerking tijdens de 9de editie die plaats vindt van 16 t/m 19 november 2017!

Lees verder


Kaartverkoop Oerol gestart

Het is weer mogelijk om alvast kaarten voor Oerol 2017 te bestellen! Twijfel je nog? Bekijk nu snel het programma op oerol.nl en laat je verrassen door het programma, het eiland en de muziek die 10 dagen Oerol je te bieden heeft.

Lees verder

FestivalTickets verzorgt al jaren de kaartverkoop voor Oerol. Ook dit jaar doen we dat weer met veel plezier en enthousiasme.


Een zonnig vooruitzicht!

Met het IFFR en de Museumnacht010 nog maar net achter ons, zijn we ondertussen al weer druk in de weer met de festivals voor dit voorjaar.

Lees verder

Met het IFFR en de Museumnacht010 nog maar net achter ons, zijn we onderstussen al weer druk
in de weer met de festivals voor dit voorjaar. Zo beleeft het HAFF dit jaar al weer haar 20ste editie en is de online kaartverkoop inmiddels in volle gang! Het animatie festival vind dit jaar plaats van 22 tot en met 26 maart in Utrecht. Nog iets verder weg maar wel al online in de verkoop is het Rotterdams circusfestival, Circusstad. Het festival vindt plaats van 3 tot en met 7 mei in het centrum van Rotterdam en bied een keur aan nationale en internationale circus talenten.  Wil je weten waar we de komende tijd nog meer aan werken? Houd dan onze Facebook pagina in de gaten!

MN010

FestivalTickets en Stager slaan de handen ineen.

Stager en FestivalTickets werkten al samen maar bundelen voor het komende festival seizoen nog meer de krachten en bieden festival organisatoren een alles in een pakket.

Lees verder

Voor online (voor)verkoop en de toegangscontrole van het evenement ter plaatse bieden wij nu pakketten met de benodigde software, hardware en support tijdens het festival.

Of je nu honderd(en) of duizend(en) kaartjes wilt verkopen, voor elk aantal is een pakket beschikbaar en wil je toch meer, dan gaan we gewoon weer op echt maatwerk over.
Wil je meer weten? Kijk dan nu hier voor onze pakketten.


We hebben zin in 2017

Wanneer 2017 net zo veloopt als 2016, dan kijken wij er weer vol enthousiasme naar uit! We beginnen ons jaar in Groningen tijdens de Music & Tech Hide Out tijdens Eurosonic Noorderslag 2017. Daarna dompelen we onszelf weer onder in het IFFR in Rotterdam.

Lees verder


Van Leiden tot Leeuwarden en Liempde

We hebben de afgelopen tijd niet stilgezeten. Hieronder een kort overzicht waar we te vinden waren: Leiden Internationaal Film Festival, Festival Circolo, Noordelijk Film Festival, Lezersfeest Rotterdam en Wildlife Film Festival Rotterdam. Van 1 avond tot 10 dagen lang, film, circus, lezingen en feestjes, we waren er!

Lees verder


16 november start van weer 10 dagen IDFA

Aanstaande woensdag, 16 november, is het weer tijd voor 10 dagen IDFA op diverse locaties in Amsterdam. Ruim anderhalve week staat het centrum weer in het teken van de meest schokkende, vernieuwende en aandoenlijke documentaires. Bekijk nu snel idfa.nl voor het complete programma en de kaartverkoop. Ook op locatie zijn er kaarten beschikbaar zolang de voorraad strekt.

Lees verder


Wildlife Film Festival Rotterdam online

De kaartverkoop voor het Wildlife Film Festival Rotterdam is van start! Mis het niet en bestel nu alvast je kaarten via de website. Het festival vindt plaats in Cinerama van 27 t/m 30 oktober en toont 4 dagen lang de meest recente natuur documentaires van over de hele wereld.

Lees verder

Op het Wildlife Film Festival Rotterdam (afgekort WFFR) worden de meest recente natuurdocumentaires van over de hele wereld vertoond. Dat gebeurd niet zonder reden. Midden in een economische crisis is natuur namelijk niet het eerste dat mensen in Nederland bezig houdt. Juist daarom dit initiatief. Het WFFR wilt mensen ervan bewust maken hoe belangrijk natuur is. En die manier is gebruik maken van beelden.


Cinekid in de herfstvakantie

De kaartverkoop voor Cinekid is van start! Nog geen plannen voor de herstvakantie? Geen probleem, de oplossing wordt hier geboden. Op de website van Cinekid staat het hele programma. Koop nu je kaarten en geniet met je kinderen van een dagje uit in Amsterdam bij de Westergasfabriek.

Lees verder


Het nieuwe seizoen is van start!

Voor FestivalTickets is het nieuwe seizoen begonnen. Afgelopen week is Zeeland Nazomer van start gegaan op diverse plekken in Zeeland. Daarop volgend is de Wereldhavendagen aankomend weekend op en rond de Nieuwe Maas! Mis het allemaal niet...

Lees verder

Het nieuwe seizoen is officieel begonnen. Afgelopen week is Zeeland Nazomer van start gegaan op diverse plekken in Zeeland. Daarop volgend is de Wereldhavendagen aankomend weekend op en rond de Nieuwe Maas!

De kaartverkoop is inmiddels in volle gang en de eerste programma's zijn al uitverkocht.  Daarnaast is sinds vorige week de kaartverkoop voor de Nederlandse Dansdagen van start gegaan,

die wij voor het tweede jaar mogen verzorgen. Met deze twee uitersten het nieuwe seizoen beginnen biedt een mooi vooruitzicht naar de overige evenementen die er op stapel staan!


Een bewogen voorjaar...

Het voorjaar bij FestivalTickets was goed gevuld! Met HAFF, Movies that Matter, Tweetakt, SPRING en Oerol, maar ook met terugkerende klant IABR en de nieuwe samenwerking met de expositie van Sonsbeek.

Lees verder


Future Flux Festival

Dansen met een robot? Drones besturen met je lichaam? Met autonome machines de Onderzeebootloods verkennen? Of toch liever met een biertje in je hand luisteren naar makers over hun laatste ontwerpen of dansen op fijne beats?

Lees verder

Dansen met een robot? Drones besturen met je lichaam? Met autonome machines de Onderzeebootloods verkennen? Of toch liever met een biertje in je hand luisteren naar makers over hun laatste ontwerpen of dansen op fijne beats?

Op 3 juni 2016 vindt de allereerste Playground Sessions plaats van FUTURE FLUX FESTIVAL op RDM Rotterdam. FUTURE FLUX FESTIVAL (FFF) is hét nieuwe makersfestival van Rotterdam. In haar opmars naar een meerdaags festival in 2017 zijn de Playground Sessions de eerste programma’s van en met creatieve makers uit de wereld van technologie, kunst, innovatie en design. In een avondprogramma voor een nieuwsgierig publiek bouwt FFF een playground met installaties, perfomances, talks en een muziekprogramma in de Onderzeebootloods.

De kaartverkoop is inmiddels ook begonnen, klik hier voor meer informatie en tickets.


IABR 2016 van start

Van 22 April tot en met 10 juli vindt alweer de 7e editie van de Internationale Architectuur Bienale Rotterdam plaats.

Lees verder

In het weekend van 23 en 24 april lost de Internationale Architectuur Biennale Rotterdam (IABR) het startschot voor IABR–2016–THE NEXT ECONOMY in de voormalige koffie opslag Fenixloods II op Rotterdam Katendrecht. De zevende editie van de IABR toont verbeeldingen van de stad in de next economy en nodigt iedereen uit om daarover actief te komen meedenken en meepraten. In het uitgebreid programma WHAT’S NEXT? bestaande uit conferenties, lezingen, workshops, ontmoetingen, brainstorms en debatten kunnen bezoekers deelnemen aan de discussie. De belangrijkste conclusies van elf weken kennisuitwisseling worden op zondag 3 juli in een publicatie en een slotdebat gedeeld met het publiek.

Bekijk hier het hele programma of koop vast een kaartje voor de entree of een van de events.


Kaarten voor Holland Animation Film Festival

De kaartverkoop voor het Holland Animation Film Festival is gestart! Op haff.nl kan je nu alvast je kaarten kopen en er zeker van zijn dat jij naar die ene animatie kunt. Van 16 tot en met 20 maart staat Utrecht in het teken van Nationale en Internationale animatie. En dit jaar mag je als reguliere bezoeker de officiele opening bijwonen in Cinemec. Mis het niet en bekijk het volledige programma!

Lees verder

Wat is het HAFF?

Holland Animation Film Festival (HAFF) in Utrecht is een internationaal festival voor animatiefilm, opgericht in 1985 en met ingang van 2009 een jaarlijks evenement. Het fungeert als ontmoetingsplaats en inspiratiebron voor animatieprofessionals en aankomend talent. Het HAFF besteedt aandacht aan de nieuwste ontwikkelingen, vertoont thematische programma’s en retrospectieven en heeft talkshows, masterclasses, lezingen en een educatief programma. Het festival heeft internationale competities voor features, korte films, studentenfilms, films voor 8+ en webanimaties en een competitie voor de beste Nederlandse animatiefilm.


Museumnacht 010 succesvol verlopen!

Afgelopen zaterdag hebben we weer meegewerkt aan een zeer geslaagde Museumnacht010. Met meer dan 9500 bezoeken waren dit er bijna 2x meer dan vorig jaar.Niet geweest? Bekijk dan dit filmpje en zie wat je allemaal gemist hebt..

Lees verder

Afgelopen zaterdag hebben we weer meegewerkt aan een zeer geslaagde Museumnacht010. Met meer dan 9500 bezoeken waren dit er bijna 2x meer dan vorig jaar.
Niet geweest? Bekijk dan dit filmpje en zie wat je allemaal gemist hebt..


Wij wensen jullie een gelukkig nieuw festivaljaar!

Het team van FestivalTickets wenst al zijn medewerkers, relaties en klanten een goed en gezond nieuwjaar toe! We kijken weer uit naar onze samenwerkingen, om deze te verdiepen, uit te breiden en waar nodig nog verder te verstevigen.

Lees verder


FestivalTickets in 2015

Alweer in de startblokken voor het nieuwe festivalseizoen kijkt FestivalTickets met plezier terug op het afgelopen jaar. Met nieuwe klanten zoals de Nederlandse Dansdagen in Maastricht, een geslaagde tweede editie voor ons van het Noordelijk Film Festival en nieuwe software pakketten bij IFFR, Oerol en de Wereldhavendagen sluiten wij een succesvol en leuk festivaljaar af.

Lees verder


Noordelijk Film Festival opening a.s woensdag

Woensdag 11 november is het weer tijd voor de opening van het Noordelijk Film Festival in Leeuwarden. De kaartverkoop is in volle gang. Bekijk het programma op noordelijkfilmfestival.nl en bestel je kaarten!

Lees verder

Van 11 november tot en met zondag 15 november staat Leeuwarden in het teken van Noordse films. Met randprogrammering en een uitgebreide programmering is dit zeker een aanrader. 


Verkoop IDFA Specials is gestart

De online verkoop van de IDFA Specials is gestart. Kaarten voor o.a. The Best of IDFA, The Audience Favorites, en de Masterclass Errol Morris zijn vanaf nu te koop via idfa.nl! het volledige programma van IDFA 2015 wordt op donderdag 5 november op de website bekend gemaakt. De kaartverkoop voor IDFA Vrienden start vrijdag 6 november en voor het gehele publiek op maandag 9 november.

Lees verder


Kaartverkoop Leiden Internationaal Filmfestival gestart

Het Leiden International Film Festival opent haar 10e editie met Steve Jobs. De film van regisseur Danny Boyle en scenarioschrijver Aaron Sorkin zal hiermee zijn Nederlandse première in Leiden hebben. Bekijk nu het volledige programma op leidenfilmfestival.nl en koop alvast je kaarten!

Lees verder

Dit jaar  is er echter ook een publieksopening met de vertoning van Le Tout Nouveau Testament, waarmee de 10e editie feestelijk zal worden ingeluid. Ook daar kun je nu kaarten voor kopen.


Locatievoorstelling How Much is Enough? op DakAkker, kaarten nu te koop

Van 17 sept t/m 10 okt speelt op de DakAkker van het Schieblock de locatievoorstelling: How Much is Enough? Iedere avond start de voorstelling om 20:30 uur, maar op zaterdag kun je genieten van een diner a la carte op de DakAkker. Zorg dat je erbij bent en koop je kaartje op www.onderwaterproducties.nl!

Lees verder

How Much is Enough? is een afwisselende voorstelling met inhoud en humor, die gespeeld wordt op de bijzondere moestuin bovenop het Schieblock. Het gaat over 2 mensen die hun leven radicaal hebben omgegooid en op het dak zijn gaan wonen. Als slachtoffer van de consumptiemaatschappij willen ze helemaal terug naar de natuur, midden in de stad. Maar kunnen ze nog wel terug? En wie is toch die zwijgende tuinman?

Concept/tekst : Onderwater Producties
Spel : Afke Weltevrede, Jeroen Rienks, Piet Romein, Jan Voorwinden
Dramaturgie/regie : Martine van Ditzhuyzen
Regie-advies : Walter Bart
Lichtontwerp en techniek : Paul van Laak
Geluidsontwerp : Guido Langendoen
Productie : Stichting De Loodsen/Sarah Olieman


Koop nu alvast je kaarten voor Stadsfestival Zwolle

Op zaterdag 01 augustus is de kaartverkoop van Stadsfestival Zwolle van start gegaan. Het festival opent met een speciale voorverkoop actie: bij 4 kaarten of meer ontvangt je 20% korting! Kijk nu op stadsfestival.nl, koop alvast je kaarten en maak gebruik van deze leuke actie. Van donderdag 03 t/m zondag 06 september 2015 vindt de vierde editie van het Stadsfestival plaats.

Lees verder

Het Stadsfestival is een meerdaags festival vol muziek, dans en theater, dat zich afspeelt op en rond de stadsgrachten van Zwolle. Het programma wordt verdeeld in twee categorieën: 'Op het Water' maken bezoekers gebruik van bootjes om één van de verschillende vaarroutes te volgen en 'Langs de Kade' kunnen voorstellingen te voet worden bezocht. Het Rodetorenplein vormt het festivalhart: op deze locatie vindt de kaartverkoop plaats, is informatie te verkrijgen en vertrekken de bootjes die u meenemen op ontdekkingstocht langs de grachten.


Het zomerseizoen van Stichting de Loodsen

Het zomerseizoen is weer in volle gang bij Stichting de Loodsen. Zo zijn er nu kaarten te koop voor Pleinbioscoop Rotterdam van 12 - 30 augustus in Museumpark en voor eetplein Djemaa el Fna van 25 - 27 september. Kijk op de websites van beide evenementen en koop nu alvast je kaartjes!

Lees verder

Stichting de Loodsen is het Rotterdamse productiebedrijf van Joost Maaskant en dit jaar organiseren zij voor de 28ste keer de Pleinbioscoop in het Museumpark. 19 Dagen vol nieuwe, uitdagende en klassieke films in een unieke setting! Ben je er al eens geweest? Dan kom je zeker dit jaar weer!

Voor de derde keer verandert Stichting de Loodsen Museumpark in een in een gigantisch openluchtrestaurant met een programma geïnspireerd op Marrakech. Geinteresseerd in de Marokaanse cultuur, dan mag je dit evenement niet missen!


Stadsfestival Zwolle en FestivalTickets gaan samenwerken

Van donderdag 03 t/m zondag 06 september 2015 vindt de vierde editie van het Stadsfestival plaats. Het Stadsfestival is een meerdaags festival vol muziek, dans en theater, dat zich afspeelt op en rond de stadsgrachten van Zwolle. FestivalTickets en Stadsfestival zullen voor het eerst samenwerken om de kaartverkoop op te zetten en uit te voeren. Binnenkort is het al mogelijk om kaarten voor dit festival te kopen! FestivalTickets is blij met deze nieuwe samenwerking.

Lees verder

Dit jaar in samenwerking met het reizende boekenfestival Manuscripta, dat op zaterdag 05 september neerstrijkt in Zwolle. Eén van de hoogtepunten tijdens het festival is het Thorbeckegracht Concert, deze editie met Herman van Veen!

Het programma wordt verdeeld in twee categorieën: 'Op het Water' maken bezoekers gebruik van bootjes om één van de verschillende vaarroutes te volgen en 'Langs de Kade' kunnen voorstellingen te voet worden bezocht.

Het Rodetorenplein vormt het festivalhart: op deze locatie vindt de kaartverkoop plaats, is informatie te verkrijgen en is aangekleed in Mediteraanse stijl, met heuse Casitas waar kleine voorstellingen plaats vinden. Ook vertrekken vanaf hier de bootjes die u meenemen op ontdekkingstocht langs de grachten.


Koop nu je kaarten voor de Nederlandse Dansdagen!

Op 9 juli is de online verkoop gestart voor de 18e editie van Festival de Nederlandse Dansdagen. Bekijk nu het programma op www.nederlandsedansdagen.nl en bestel vast je kaarten! Laat je het eerste weekend van oktober verrassen door jonge dansmakers én gevestigde dansgezelschappen van Nederlandse bodem in hartje Maastricht. De Nederlandse Dansdagen vinden plaats van 2 t/m 3 oktober.

Lees verder

De organisatie van de Nederlandse Dansdagen staat volledig in het teken van het honoreren, aanjagen en mede vormgeven van de actuele ontwikkelingen in de Nederlandse danskunst en het ontsluiten van deze ontwikkelingen voor een breed publiek. In het eerste weekend van oktober worden in Maastricht tijdens het driedaagse Festival de Nederlandse Dansdagen zowel opvallende werken van opkomende choreografen als indrukwekkende voorstellingen van gevestigde dansgezelschappen getoond.

Rol van FestivalTickets
FestivalTickets verzorgt de gehele kaartverkoop voor de Nederlandse Dansdagen. Van de online verkoop tot en met de uitvoering en verhuur van de kaartverkoop op locatie. 


Jazzfestival Middelburg nieuwe klant voor FestivalTickets

Via onze samenwerking met Zeeland Nazomer Festival hebben wij een nieuwe samenwerking op kunnen zetten met Jazzfestival Middelburg van 23 tot en met 25 mei op het Abdijplein. Het is inmiddels de 9de editie van het Internationaal toonaangevende festival. Kaarten zijn al te koop via jazzfestivalmiddelburg.nl. Heb je nog niks te doen tijdens het pinksterweekend?

Lees verder

Onder meer Bill Evans, Dhafer Youssef, New Cool Collective, Typhoon en het fenomenale Steve Lehman Octet vormen de veelbelovende line-up voor de 9e editie van het International Jazz Festival Middelburg. Maak dit pinksterweekend (23 t/m 25 mei) kennis met het beste uit de soul- en jazzwereld in de betoverende ambiance van het Abdijplein! 


Circusstad Rotterdam feestelijk van start

Op het Schouwburgplein in Rotterdam is Circusstad losgebarsten! 5 Dagen vol circus, workshops, voorstellingen, jongleurs en stalmeesters. Dit festival, tijdens de meivakantie, mag je eigenlijk niet missen. Circusstad staat voor het moderne, nieuwe circus in Rotterdam en internationaal. Wist je dat Rotterdam een eigen Circusopleiding heeft? Ga het bekijken van 6 tot en met 10 mei. Kaarten zijn te koop op het circusplein of online via circusstad.nl!

Lees verder

Beleef van 6 t/m 10 mei de crème de la crème van het internationale circustheater, nieuwe voorstellingen van eigen bodem en het werk van talloze talenten. Ontmoet de artiesten in het hart van Rotterdam en leer zelf het betere kunst- en vliegwerk! Meer dan ooit biedt Circusstad Festival (6 t/m 10 mei 2015) het publiek een belevenis om nooit te vergeten. Met de stad Rotterdam als decor en podium presenteren we de crème de la crème van het internationale circustheater, nieuwe voorstellingen van eigen bodem en het werk van talloze talenten. Op het Schouwburgplein kun je weer genieten van internationale topvoorstellingen en het werk van Codarts circusstudenten!


Zeeland Nazomer Festival nu al in de verkoop

De vijftiende editie van Zeeland Nazomer Festival is gepland van 25 augustus tot en met 5 september 2015. Met een festivalhart in Middelburg en 3 grote locatie voorstellingen in Zeeland een absolute aanrader. Vanaf 1 mei is het mogelijk om kaarten te kopen via theaterzeelandia.nl. Mis het niet! Naast theatervoorstellingen biedt het festival ook een mooie muzikale line-up.

Lees verder

Tijdens het Zeeland Nazomerfestival 2015 zijn er weer enkele grote namen te bewonderen op het Abdijplein in Middelburg. Het festivalhart wordt op vrijdag 28 augustus geopend door het Amsterdam Sinfonietta met Wende Snijders. Vervolgens volgen er optredens van niemand minder dan Triggerfinger, Joris Linssen en Caramba, Marjon van Iwaarden, Kovacs, De Hobbyisten, Niels Geusebroek, Bruid van de Aarde, Café Ed Sanders en de dansers, La Corneille, Mister and Mississippi, Novastar, Freek de Jonge en band en als afsluiter Jet Rebell.


Extra voorstelling van de Opera in de Maastunnel

Goed nieuws! Op verzoek van velen komt er een extra voorstelling op zondag 3 mei om 19.00 uur. Bestel snel je kaarten via de facebook-pagina van Orfeus. Let op: deze kaarten kosten 40,00 euro per stuk. Omdat er voor deze extra voorstelling geen gebruik meer gemaakt kan worden van externe financieringsbronnen moeten er minimaal 80 kaarten verkocht worden om de voorstelling te kunnen laten plaatsvinden. Koop daarom snel uw kaartje!

Lees verder

Wordt dit aantal niet gehaald, dan wordt het het aankoopbedrag teruggestort op uw rekening. Opera Minora laat uiterlijk 1 mei weten of de voorstelling doorgaat.


Nederlandse Dansdagen kiest voor FestivalTickets

De Nederlandse Dansdagen en FestivalTickets gaan samenwerken voor komende editie! De Nederlandse Dansdagen is een driedaags dans evenement in hartje Maastricht in Theater aan het Vrijthof en zal dit jaar gehouden worden van 2 t/m 4 oktober. Houd de website van de Nederlandse Dansdagen in de gaten, begin juli verschijnt hier het programma en zijn de kaarten te koop!

Lees verder

De Nederlandse Dansdagen staat volledig in het teken van het honoreren, aanjagen en mede vormgeven van de actuele ontwikkelingen in de Nederlandse danskunst en het ontsluiten van deze ontwikkelingen voor een breed publiek. In het eerste weekend van oktober worden in Maastricht tijdens het driedaagse Festival de Nederlandse Dansdagen zowel opvallende werken van opkomende choreografen als indrukkende voorstellingen van gevestigde dansgezelschappen getoond.


Koop nu alvast je entreebandje voor Oerol

De verkoop van entreebandjes voor Oerol 2015 is gestart via de vernieuwde website van Oerol. Ook nu biedt Oerol een online vroegboek-korting en betaal je geen € 25 maar €20 in de online voorverkoop! Oerol begint met een compleet schone lei. Nieuw is dat je aan je email adres genoeg om een bestelling af te ronden, nadat je eenmalig je gegevens hebt opgegeven! Je kiest dan het aantal entreebandjes, vult je e-mailadres in en betaalt. Inderdaad, je hebt geen wachtwoord meer nodig!

Lees verder

Terschellings Oerol festival staat bekend als één van de leukste en meest bijzondere theaterfestivals in Europa. Het is sinds de eerste editie in 1982 uitgegroeid tot een waar fenomeen. Ieder jaar in juni is het Waddeneiland tien dagen lang het podium voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek. De voorstellingen worden speciaal voor de bijzondere locaties gemaakt, of daarop aangepast.


Kaartverkoop Circusstad van start

Beleef van 6 t/m 10 mei de crème de la crème van het internationale circustheater, nieuwe voorstellingen van eigen bodem en het werk van talloze talenten. Ontmoet de artiesten in het hart van Rotterdam en leer zelf het betere kunst- en vliegwerk! Kaartverkoop is gestart op de website van Circusstad: www.circusstad.nl.

Lees verder

 Meer dan ooit biedt Circusstad Festival (6 t/m 10 mei 2015) het publiek een belevenis om nooit te vergeten. Met de stad Rotterdam als decor en podium presenteren we de crème de la crème van het internationale circustheater, nieuwe voorstellingen van eigen bodem en het werk van talloze talenten. Op het Schouwburgplein kun je weer genieten van internationale topvoorstellingen, het werk van Codarts circusstudenten én natuurlijk van onze grootse openingsspektakel! Ontmoet hier de artiesten en leer van hen het betere kunst- en vliegwerk tijdens workshops en masterclasses, of bij de Circusspeelplaats. Ook het Oude Luxor Theater en de Rotterdamse Schouwburg hullen zich tijdens het avondcircus helemaal in de sfeer van het nieuwe circus met adembenemende internationale voorstellingen omlijst door acts van jonge talenten in de foyer.


Orfeus, opera in de Maastunnel

Het voetgangersdeel van de Maastunnel in Rotterdam is dit voorjaar het podium voor een opera. In april en mei voert Opera Minora de opera 'Orfeus' van George Philipp Telemann uit. Kaarten zijn al te koop op de facebookpagina van Orfeus. Wees er snel bij, de kaarten voor dit unieke event gaan hard!

Lees verder

Het gaat om de pas recent ontdekte versie van G.PH. Telemann uit 1726, een versie die nog nooit eerder werd opgevoerd in Nederland.

Volgens het gezelschap is de prachtige galm in de tunnel onder de Maas een ervaring op zich voor de bezoekers. Ook het ventilatiegebouw van de Maastunnel maakt deel uit van de opvoering. De voorstelling is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. De zangers en zangeressen bewegen zich door de ruimten, het publiek loopt mee. Op de wanden zijn projecties te zien. Opera Minora maakt sinds haar oprichting voorstellingen op locatie, van het strand van Noordwijk tot het Vredespaleis in Den Haag.

In Orfeus gaat het om Eurydice die op haar trouwdag een dodelijk ongeluk krijgt en in de onderwereld belandt. Orfeus zet alles op alles om haar te redden, maar wil ze dat wel?


Wissel nu alvast je ticket in voor je entreebewijs voor Museumnacht010

Vanaf dinsdag 3 maart is het mogelijk om je reeds gekochte kaartje voor Museumnacht010 om te wisselen. Voorkom een rij bij de kassa op 7 maart en zorg dat je om 20:00 uur klaar bent om deel te nemen aan het programma van dit jaar. Omwisselen en tevens kopen kan bij het Nederlands Fotomuseum, het Maritiemmuseum, Het Nieuwe Instituut en bij Booijmans Van Beuningen.

Lees verder

Op zaterdag 7 maart openen 25 musea en culturele instellingen in Rotterdam van acht tot middernacht hun deuren. Met meer dan 65 tentoonstellingen, muziekoptredens, performances, ontmoetingen met kunstenaars en rondleidingen laten zij zien wat Rotterdam aan kunst en cultuur in huis heeft. Met een passe-partout heb je toegang tot alle locaties en maak je gebruik van het gratis Museumnacht010 bus- en tramvervoer.


Stager, een nieuwe samenwerking

Met het online gaan van de voorverkoop van Museumnacht010 is de eerste samenwerking met Stager een feit. FestivalTickets en Stager hebben de handen ineen geslagen om de online en onsite kaartverkoop voor festivals en evenementen gezamenlijk uit te voeren.

Lees verder

Stager is software voor event planning, relatiebeheer en ticketsales. En in de ticketsales hebben we elkaar gevonden. Stager brengt een nieuw netwerk en een aantal interessante nieuwe ticketing en toeganscontrole opties. Met hun plannings mogelijkheden vormen ze een gedegen uitbreiding op ons bestaande aanbod, met name in relatie tot het vaak ingewikkelde kassarooster voor ons en productie planning voor de klant.

Met Stager als nieuwe samenwerkingspartner en ActiveTickets als bestaande leverancier weet FestivalTickets nog beter aan te sluiten op uw kaartverkoop wensen.


Verkoop Museumnacht010 van start!

Op zaterdag 7 maart openen 25 musea en culturele instellingen in Rotterdam van acht tot middernacht hun deuren.

Lees verder

Met meer dan 65 tentoonstellingen, muziekoptredens, performances, ontmoetingen met kunstenaars en rondleidingen laten zij zien wat Rotterdam aan kunst en cultuur in huis heeft. Met een passe-partout heb je toegang tot alle locaties en maak je gebruik van het gratis Museumnacht010 bus- en tramvervoer.

En FestivalTickets is er dit jaar voor het eerst ook bij, voor kassa's, kaartverkoop en toegangscontrole.
Koop hier je passepartouts.


Circusstad terug in Rotterdam

Van 6 t/m 10 mei is het weer tijd voor Circusstad. Het Circusfestival van Rotterdam. De vorige editie in 2013 was goed bezocht, vernieuwend en toonaangevend. Dit jaar belooft het festival nóg meer! FestivalTickets is er ook deze editie weer bij voor de uitvoering van de online kaartverkoop en kaartverkoop op het Schouwburgplein.

Lees verder

Rotterdam Circusstad
Met Rotterdam Circusstad wordt gewerkt aan een ‘circusbeweging’ die zich door alle lagen van de maatschappij en de culturele sector beweegt. Van wijkgebouw tot internationaal gerenommeerd theater, van workshops voor amateurs tot een opleiding voor uitvoerend professional circusartiest. Rotterdam is de enige stad in Nederland waar op zo’n grote schaal rondom circustheater wordt samengewerkt. Daarnaast is Rotterdam Circusstad aangemerkt als een Algemeen Nut Beoogde Instelling (ANBI).


Het voorjaar van FestivalTickets

Het nieuwe jaar begint goed voor FestivalTickets. Nieuwe samenwerkingen worden bevestigd en jaarlijkse projecten weer opgepakt. Hier volgt een kort overzicht van het voorjaar van 2015. Waar is FestivalTickets te vinden?

Lees verder

We beginnen het jaar met IFFR. Een thuiswedstrijd. Tien dagen lang film in Rotterdam, waar FestivalTickets de hardware en configuratie verzorgt voor alle locatiekassa's van het festival. Dit jaar extra uitdagend met een nieuwe software leverancier. We vervolgen onze weg met een nieuwe samenwerking met software leverancier Stager. Met hen verzorgen we de kaartverkoop voor de Museumnacht Rotterdam op 7 maart en zijn we druk bezig met nieuwe prospects in dit samenwerkingsverband. Ook Theaterfestival Karavaan heeft weer gekozen voor een samenwerking met FestivalTickets. Dit jaar in combinatie met Stager.

Verder is het weer tijd voor onze jaarlijkste projecten HAFF, Tweetakt en Movies that Matter. We vervolgen onze weg naar Circusstad, SPRING performing arts festival en Oerol.

FestivalTickets heeft er zin in!


Noordelijk Film Festival in volle gang

Het Noordelijk Film Festival is los gebarsten in het centrum van Leeuwarden. Voor de 35ste keer staat Leeuwarden in het teken van films met een focus op het Noorden. Met het thema Grenzeloos Dichtbij worden de genres Noordse focus en Cinema van de Lage landen stevig neergezet. Het festival duurt nog tot en met zondag 9 november, dus bestel nu je kaarten op www.noordelijkfilmfestival.nl.

Lees verder

De Noordse Focus is er om de parels uit groot Scandinavië en de Baltische Staten uit te lichten. De cinema uit België en Nederland komt in het programmaonderdeel Cinema van de Lage Landen onder de loep. Daarin wordt ook ver ingezoomd op lokaal talent met onder meer de Nieuwe Noordelijke Oogst en het spectaculaire 48 Hour Film Project. Nieuw dit jaar is Sounds & Cinema. Hierin wordt op allerlei manieren de ontmoeting tussen film en muziek opgezocht, onder andere in samenwerking met enkele toonaangevende concertorganisatoren. Daarbij hoort natuurlijk ook een live muziekprogramma tussen de films door en een aantal feestjes.

Het Noorden ver hier vandaan en het Noorden vlakbij. Het Noordelijk Film Festival, Grenzeloos Dichtbij.


IDFA online met speciale selecties

De online voorverkoop voor de Selecties van IDFA is gestart! Achter het net gevist met The Best of IDFA in DeLaMar? Er is een extra voorstelling van The Best of IDFA in de Melkweg, Rabozaal.

Lees verder

Ook de IDFA Audience Favorites en IDFA Junior zijn weer terug en Heddy Honigmann zal dit jaar in een masterclass haar Top-10 en filmopvattingen bespreken met journalist Hans Beerekamp. Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan hier de selecties en koop nu alvast je kaarten!

IDFA vindt dit jaar plaats van 19 tot en met 30 november op diverse locaties in Amsterdam. FestivalTickets is hier al jaren bij betrokken in advies en uitvoering van de gehele kaartverkoop.


FestivalTickets presenteert op Tools for Festivals

Het belang van software op festivals groeit onmiskenbaar. Bezoekers verwachten dat het programmaoverzicht altijd en overal beschikbaar is, dat hun kaartje digitaal te verkrijgen is. Op dinsdag 21 oktober kwamen diverse leveranciers op software en hardware gebied bijeen in de Spiegeltent bij festival Circo Circolo in Liempde.

Lees verder

FestivalTickets heeft zichzelf gespresenteerd met de nadruk op de onlangs ontwikkelde software voor Narrow Casting, realtime verkoop informatie voor bezoekers van uw evenement of festival.

Tools for Festivals is een User Day voor festivalorganisatoren en –marketeers uit Nederland en België die de nieuwste digitale technologie voor planning, logistiek, financiële administratie en evenementregistratie gepresenteerd krijgen. Het inzetten van adequate technologie tilt elk festival op alle vlakken naar een hoger niveau en resulteert uiteindelijk in kostenbesparing, efficiënter werken en het genereren van meer omzet.


Noordelijk Film Festival kiest voor FestivalTickets

Noordelijk Film Festival en FestivalTickets zullen voor komende editie de handen ineen slaan! FestivalTickets is verheugd met deze nieuwe samenwerking in het Noorden van Nederland. Van 5 t/m 9 november staat Leeuwarden in het teken van film.

Lees verder

Een programma met een duidelijke blik op het Noorden: het Noorden ver hier vandaan en het Noorden vlakbij. Het Noordelijk Film Festival, Grenzeloos Dichtbij. Het festival vindt plaats in Slieker Film en Stadsschouwburg De Harmonie. FestivalTickets levert de hardware en het personeel om de kaartverkoop voor het festival uit te voeren.

Op maandag 27 oktober vanaf 20:00 uur kunt u kaarten bestellen via noordelijkfilmfestival.nl.


Succesvolle opening Circo Circolo

Succesvolle opening Circo Circolo 2014! Alweer 4 dagen staat Liempde in het teken van Internationale Circus Kunst. Op Landgoed Velder is een heus Circus terrein tot stand gekomen, waar van alles te beleven is.

Lees verder

Van voorstellingen tot diner, van workshops tot lezingen.. Eén keer in de 2 jaar staat het er. FestivalTickets adviseert iedereen die tijd heeft, een kijkje te nemen!

Circo Circolo is het internationale festival voor ‘Het Nieuwe Circus’: het maken van gedurfde combinaties van circus met dans, theater, techniek, vormgeving en muziek. In 2012 bezochten 22.000 mensen dit unieke sfeervolle festival voor het nieuwe circus. 

Het festival duurt 10 dagen van 16 t/m 26 oktober op het landgoed Velder in Liempde, dit jaar vindt alweer de 5e editie plaats.


Cinekid 2015 zaterdag van start!

Aanstaande zaterdag 10 oktober barst het grootste film-, tv en mediafestival voor de jeugd weer los, met de officiële opening en de wereldpremière van Het Leven Volgens Nino!

Lees verder

Al 28 jaar organiseert Cinekid in de herfstvakantie het Film-, TV en Mediafestival voor de jeugd (2 - 14 jaar). Cinekid selecteert elk jaar unieke, educatieve en bijzondere mediaproducties om het wereldbeeld van kinderen te vergroten.

 Het Cinekid festival vind dit jaar van 10 tot en met 18 oktober plaats op de Westergasfabriek en The Movies. Direct kaarten bestellen voor dit jaarlijkse spektakel? Ga dan naar snel naar het volledige programma 2014.


FestivalTickets opgenomen in Ticketing Special

FestivalTickets is opgenomen in de ticketing special van het vakblad EB Live met verschijningsdatum van 3 oktober. Het doel van dit artikel is FestivalTickets op de kaart zetten bij grote en kleine evenementen. Naast de verschillende software aanbieders is FestivalTickets een goede toevoeging op de inhoud van de special.

Lees verder

Entertainment Business is dé vakuitgave voor de home- en live-entertainmentbranche. De redactie is afgestemd op de informatiebehoefte van retailorganisaties (hoofdkantoren en alle daaraan gelieerde winkelvloeren), festivalorganisatoren, podiauitbaters, evenementenmakers en professionals die dagelijks bezig zijn met de productie, marketing, promotie en distributie van fysiek, digitaal en live-entertainmentproduct.

Daarnaast brengt Entertainment Business jaarlijks de EB Festival Guide uit, het meest complete festivalnaslagwerk voor de professional. Ook hierin wordt FestivalTickets vertegenwoordigd!


Meer bezoekers voor de Wereldhavendagen

De Wereldhavendagen 2014 zijn afgesloten met meer bezoekers dan de voorgaande jaren. Op website van de NOS staat een recordaantal bezoekers van 450.000. FestivalTickets is er trots op dat een groot deel van deze bezoekers excursiekaarten hebben gekocht en gebruik hebben gemaakt van de online bestelmogelijkheid en het face-to-face bezoek aan de kassa in het Drijvend Paviljoen en aan de nieuwe kassa op de Willemskade.

Lees verder

FestivalTickets heeft dit jaar voor het eerst het gehele Wifi-netwerk voor de controle van de toegangskaarten voor zijn rekening genomen. Met een straalverbinding van het Drijvend Paviljoen naar de Veemstraat, het vertrekpunt van alle busexcursies en een verbinding naar het ponton een mooi project.

Ook was er dit jaar voor het eerst de mogelijkheid om last minute kaarten te kopen op de Willemskade, om zo de kadebezoekers uit te nodigen deel te nemen aan het excursieprogramma. Met wat verbetering in communicatie hierover, heeft dit punt zeker potentie tot mooi en druk verkooppunt.

Wij kijken alweer uit naar de editie in 2015!


Kaartverkoop Nederlands Filmfestival succesvol van start!

27 augustus is de kaartverkoop voor het Nederlands Filmfestival vliegend van start gegaan! Met filmmuziek als thema biedt deze 22ste editie van het festival zowel een scherp aanbod Nederlandse toppers als jong talent. Het festival vind van 24 september tot en met 3 oktober plaats in verschillende zalen in Utrecht en betrekt hierbij ook het nieuw geopende TivoliVredenburg.

Lees verder

Bekijk het programma en bestel nu je kaarten via de site.

Tien dagen lang is Utrecht de filmhoofdstad van Nederland, waar de Nederlandse film het erepodium krijgt dat het verdient. Films van kort tot lang, van arthouse tot mainstream, van analoog tot digitaal. Speelfilms, documentaires, animaties, korte films, televisiedrama’s én evenementen voor jong en oud.
Zowel de Nederlandse filmprofessionals als een groot landelijk publiek bezoeken het festival voor het uiteenlopende programma. De talkshows, workshops, debatten, filmfeesten en natuurlijk de filmvertoningen staan garant voor een bruisend, informatief, inspirerend en creatief festival. Terugkerend hoogtepunt van het NFF is de competitie om de Grote Prijzen van de Nederlandse Film, de Gouden Kalveren.


Kaartverkoop Wereldhavendagen van start

25 Augustus is de kaartverkoop voor de Wereldhavendagen Rotterdam van start gegaan. Met wederom een grote piek om 10:00 uur een succesvol begin! De Wereldhavendagen vinden plaats van vrijdag 5 september tot en met zondag 7 september op en rondom de Nieuwe Maas in Rotterdam. Voor een bezoek aan de Rotterdamse Haven kunt u nu uw kaarten bestellen via www.wereldhavendagen.nl.

Lees verder

De Wereldhavendagen is veel in drie dagen! Een leuke bestemming voor jong en oud. Op de kades van de Nieuwe Maas kan je genieten van demonstraties van havenbedrijven, van spectaculaire reddingsacties tot bergingswerkzaamheden, van sleepboten tot speedboten, alles komt aan bod.

Ook kun je lekker struinen langs de vele stands en je laten informeren over de activiteiten van de havenbedrijven die daar vertegenwoordigd zijn.

Wil je echt naar het hart van de Rotterdamse Haven koop dan een excursieticket voor één van de vele excursies die aangeboden worden. Het programma van de Wereldhavendagen wordt begin augustus bekend gemaakt. De online verkoop van de excursies start op maandag 25 augustus op wereldhavendagen.nl.


Opbouw kaartverkoop locaties Zeeland Nazomerfestival in volle gang

Vanaf 26 augustus is het Zeeland Nazomerfestival in volle gang in en rondom Middelburg. FestivalTickets is erbij en verzorgt de verkoop op locatie en de toegangscontrole van uw online gekochte tickets.

Lees verder

Op dinsdag 26 augustus zal De Zwarte van Walcheren het Zeeland Nazomerfestival openen in de Oostkerk in Middelburg. Een dag erna gevolgd door de première van Aards Paradijs van Tennessee Williams in de gerenoveerde schuur van Land & Zeezicht in Kamperland. Op donderdag 28 augustus zal, de speciaal voor het Zeeland Nazomerfestival geschreven productie, De schrijver, zijn vrouw, haar minnares spelen in het duingebied van de Dishoek in Koudekerke.

Alle drie op unieke locaties, speciaal afgestemd op de voorstellingen van Zeeland Nazomerfestival.


Kaartverkoop Circo Circolo gestart

De kaartverkoop voor alweer de 3de editie van het internationale circusfestival Circo Circolo is gestart! Via de website circocircolo.nl kan je nu al je kaarten bestellen. Het festival is van 16-26 oktober in Liempde.

Lees verder

Circo Circolo is een internationaal circusfestival op landgoed Velder in Liempde. Iedere twee jaar strijkt het festival in al zijn grootsheid neer, plaatst circustenten voor zijn voorstellingen en een grote foyer om zelf aan de slag te gaan, lekker te eten of om gewoon een drankje te drinken.


We zijn weer BHV gecertificeerd

Veiligheid boven alles! Sinds 2013 zijn alle medewerkers van FestivalTickets BHV gecertificeerd en wordt dit jaarlijks bijgehouden. Zo kunnen wij er mede voor zorgen dat uw festival of evenement soepel verloopt. Onze medewerkers zijn altijd op locatie aanwezig en altijd oproepbaar bij calamiteiten.

Lees verder

Vandaag, 28 juli 2014, hebben wij onze kennis opgefrist en de eerste hulp ter plaatse op elkaar in praktijk gebracht. Dit met goed resultaat!

Heeft u dus geen BHV-er in huis? Bij ons krijg je het er gratis bij.


Kleurrijke Haven in het eerste weekend van September

Ieder jaar, in het eerste volledige weekend in september is het tijd voor de Wereldhavendagen. Dit jaar heeft het evenement het thema een Kleurrijke Haven. De Rotterdamse haven; motor van de Nederlandse economie opent zijn deuren voor publiek om een kijkje achter de schermen te nemen. Houdt de website in de gaten voor de start van de kaartverkoop voor dit evenement.

Lees verder

De Wereldhavendagen is veel in drie dagen! Een leuke bestemming voor jong en oud. Op de kades van de Nieuwe Maas kan je genieten van demonstraties van havenbedrijven, van spectaculaire reddingsacties tot bergingswerkzaamheden, van sleepboten tot speedboten, alles komt aan bod.

Ook kun je lekker struinen langs de vele stands en je laten informeren over de activiteiten van de havenbedrijven die daar vertegenwoordigd zijn.

Wil je echt naar het hart van de Rotterdamse Haven koop dan een excursieticket voor één van de vele excursies die aangeboden worden. Het programma van de Wereldhavendagen wordt begin augustus bekend gemaakt. De online verkoop van de excursies start op maandag 25 augustus op wereldhavendagen.nl.


Museumplein wederom omgetoverd tot Pleinbioscoop Rotterdam

Het is weer zomer in Rotterdam en dus ook tijd voor de Pleinbioscoop in het Museumpark. De eerste film is al bekend gemaakt. Voor de liefhebbers een echte gouwe-ouwe die je gezien moet hebben: Jurassic Park. Op 21 juli wordt het volledige programma bekend gemaakt en start ook de online kaartverkoop via pleinbioscooprotterdam.nl.

Lees verder

De Pleinbioscoop trekt jaarlijks vele duizenden bezoekers en is een begrip in Rotterdam. Bezoekers kunnen een eigen stoel meenemen, maar kunnen ook voor 1 euro een stoeltje huren. Vorig jaar verwelkomde de Pleinbioscoop ruim 34.000 bezoekers. Net als afgelopen jaar willen we met Het Stoeltjescollectief graag weer samenwerken met ondernemers uit typisch Rotterdamse winkelstraten en –gebieden.


Kaartverkoop Oerol 2014

Op zondag 22 juni was de afsluiting van de 33e editie van het tiendaagse Oerol festival. Ondanks het WK voetbal werden er meer dan 130.000 toegangsbewijzen verkocht. Dit gebeurde online en aan de kassa op de Westerkeyn op Terschelling.

Lees verder

De online voorverkoop van het theaterprogramma van Oerol startte dit jaar op dinsdag 27 mei om 20.00 uur. De ruim 100.000 toegangskaarten voor de circa 40 voorstellingen werden allereerst aangeboden via de website van Oerol.  Vrienden van Oerol konden in de speciale Vriendenvoorverkoop al op 20 mei hun eerste bestellingen doen.

Oerol kent veel premières. Het merendeel van de theatervoorstellingen wordt specifiek ontwikkeld voor de locatie, zoals Kintsukuroi van Spinvis of Building Conversation van Lotte van den Berg/, of hebben op andere wijze een bijzondere connectie met het eiland, zoals Flyland van David Middendorp/Korzo Producties en Het Klooster van Rieks Swarte.


FestivalTickets werkt samen met de grootst betaalde evenementen!

Het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) en de Vierdaagse Nijmegen zijn uitgeroepen tot de grootste publieksevenementen van 2013, blijkt uit de nieuwste editie van de Respons TOP 100 Evenementen Monitor.

Lees verder

Respons.nl presenteert de 18de top 100 evenementenmonitor, waaruit uit blijkt dat International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) het grootst betaalde evenement van afgelopen jaar is geweest met daarop volgend Nederlands Film Festival (NFF), en als vierde het International Film Festival Rotterdam (IFFR). Het onderzoek is gebaseerd op het aantal bezoekers, media aandacht en Social Media. Het jaarlijkse onderzoek naar de grootste publieksevenementen van Nederland werd gepresenteerd tijdens Festivak in de Jaarbeurs Utrecht.

Wij van FestivalTickets zijn trots dat we ieder jaar voor hen de kaartverkoop mogen verzorgen en kijken uit naar de samenwerking in 2014!


Terugblik 2014

De festivalagenda van FestivalTickets is ook in 2014 weer goed gevuld. Met oude vertrouwde festivals en nieuwe samenwerkingen.

Lees verder

Het nieuwe festivalseizoen komt op gang en FestivalTickets is zich al volop aan het voorbereiden hierop.

De spits wordt afgebeten in Rotterdam door het IFFR. Gevolgd door Movies that Matter Festival en het Holland Animation Film Festival in maart, blijven we in april ook nog in Utrecht voor Tweetakt. In mei verplaatsen we ons naar Noord-Holland voor het rondreizende theaterfestival Karavaan en dompelen we ons onder in de kaartverkoop voor de dansvoorstellingen van het SPRING Performing Arts Festival. En dan is het tijd voor het eerste grote buitenfestival Oerol op Terschelling in juni, die direct gevolgd wordt door Over het IJ festival (juli) op de NDSM Werf in Amsterdam. 

In de periode hierna staan onder anderen de Wereldhavendagen, het Nederlands Film Festival, Cinekid en CircoCircolo voor de deur.

Genoeg te doen maar we staan altijd open voor nieuwe festival en evenementen, klein of groot, binnen of buiten. FestivalTickets is klaar voor het seizoen 2014!

 

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht

Powered by MailChimp

Bekijk vorige nieuwsbrieven.